Sveriges nordligaste elitlag – ett svårknäckt gäng

Emelie Lövgren är från Piteå och har hela sin familj och många vänner i närheten. Ändå är det laget som tar mest tid. "Jag tror inte att det är så många lag som har det på det här sättet. Många samlas för att träna, sen försvinner alla. Här är det alltid aktivitet, varje dag. Det är ju superhärligt", säger mittbacken.
Emelie Lövgren är från Piteå och har hela sin familj och många vänner i närheten. Ändå är det laget som tar mest tid. "Jag tror inte att det är så många lag som har det på det här sättet. Många samlas för att träna, sen försvinner alla. Här är det alltid aktivitet, varje dag. Det är ju superhärligt", säger mittbacken. Foto: Simon Eliasson/TT

De har stört topplagen i allsvenskan och slutat topp fyra två år i rad. Med 80 mil till närmaste motstånd, och hela staden i ryggen, är Piteås starka kollektiv jobbigt att möta.

– Jag tror att de tycker att det är för jäkligt att komma hit, säger anfallaren Hanna Pettersson.

Under strecket
Publicerad

Felicia Karlsson (t v) stod förra säsongen, hennes första i Piteå, för sju mål. Här tillsammans med mittbacken Emelie Lövgren som har varit i klubben så länge att hon har tappat räkningen. "Men det är i alla fall tvåsiffrigt", säger hon om antalet säsonger.

Foto: Simon Eliasson/TT

Hanna Pettersson bildade 2015 ett av allsvenskans vassaste anfallspar tillsammans Pauline Hammarlund. Duon stod för 26 mål och bäddade för Piteås bästa tabellplacering någonsin. Nu är Pettersson på väg tillbaka efter en knäskada.

Foto: Simon Eliasson/TT

"De här tjejerna är helt makalösa när det gäller att jobba för varandra", säger Piteå-tränaren Stellan Carlsson.

Foto: Simon Eliasson/TT

Julia Karlenäs är ett av Piteås nyförvärv från Mallbacken.

Foto: Simon Eliasson/TT
Annons

LF Arena ligger öde. Plötsligt sträcks en arm ut från omklädningsrummet, följt av: ”Ja, det är kallt”.

Samtidigt som det vimlar av vårtecken i söder är marken i Norrbotten i början av april till stora delar fortfarande täckt av snö.

Annons
Annons
Annons