Annons
X
Annons
X

Sveriges kockelit öppnar snabbmatskrog

Träffa kockeliten i Ringens köpcentrum. Det blir verklighet när gallerians nya snabbmatstorg öppnar senare i höst. Ringens köpcentrum vid Skanstull på Södermalm ska bli en matmötesplats.

Albin Wessman och Adam Dahlberg stratar nya Raamen vid Skanstull.
Albin Wessman och Adam Dahlberg stratar nya Raamen vid Skanstull. Foto: Bezav Mahmod

I går avslöjades att Magnus Nilsson, den världskände kocken som driver Fäviken Magasinet i Järpen, ska servera korv på det snabbmatstorg som just nu byggs. Även vego-kocken Maximilian Lundin medverkar med veganrestaurangen The plant.

Totalt kommer det vara ett tiotal kända kockar som tolkar snabbmat på sitt sätt. Adam Dahlberg och Albin Wessman, som driver Adam & Albin Matstudio, bidrar med nudlar och öppnar här sin nya restaurang Raamen.

– Vi fick frågan att vara med i detta projekt och det var självklart för oss att bygga vidare på vårt nudelkoncept som vi kör till lunch i vår matstudio. Nu skruvar vi konceptet ett varv till men vi kommer att fortsätta med mycket grönt, bra buljonger som är gjorda från grunden och härlig topping, säger Adam Dahlberg.

Annons
X

Han tävlar i slutet av september för möjligheten att representera Sverige i Bocuse ´d’Or Europé, kock-EM, och säger att samarbetet med andra kockar var en av anledningarna till att han och Albin Wesman tackade ja till projektet.

Att kockarna skulle vara kända och att de skulle vilja jobba med snabbmat var viktigt för mannen som tillsammans med AMF Fastigheter står bakom satsningen - Ricard Constantinou. Han driver sedan 25 år kedjan Panini men ligger också bakom matgallerian K25 på Kungsgatan i Stockholm och K-märkt i Garnisonen.

– Jag ville göra något för snabbmatscenen och något helt annat än det jag gjort tidigare.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Henriette Johansson, centrumchef på AMF Fastigheter som sedan 2011 äger Ringens köpcentrum, ser att det - med de fem miljoner besökare som varje år besöker Ringen - finns ett gott underlag för en kvalitativ matsatsning.

  – Vi kände att det fanns ett hål att fylla i Skanstull och ville skapa något helt nytt, därför kontaktade vi Ricard Constantinou.

  Mattorget, eller matscenen, som AMF Fastigheter vill kalla den kommer att ha cirka 250 sittplatser i en amfiteaterliknande konstruktion.

  –  Det blir ganska mycket asiatiskt men överlag kommer det finnas något för alla, säger Ricard Constantinou.

  Mattorget kommer att ha öppet från halv åtta på morgonen till 21 på vardagar och klockan 22 på helger. Man kommer också att ha alkoholtillstånd. Maten kommer att kosta mellan 75 och 135 kronor. Och enligt Ricard Constantinou kommer de kända kockarna att vara på plats, ofta.

  – Magnus Nilsson har sagt att han ska försöka ta sig dit så mycket han kan.

  – Vi kommer att ha duktiga kockar som jobbar i det dagliga men självklart kommer vi också att vara plats, mer eller mindre varje dag, säger Adam Dahlberg.

  Vilka de övriga kockarna är och vad mattorget ska heta avslöjas senare i höst.

  Annons

  Albin Wessman och Adam Dahlberg stratar nya Raamen vid Skanstull.

  Foto: Bezav Mahmod Bild 1 av 2

  Magnus Nilsson driver Fäviken Magasinet i Järpen och öppnar nu korvkiosk i Ringens köpcentrum.

  Foto: Simon Paulin Bild 2 av 2
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X