Annons

Sveriges 8 bästa gastrohotell

Nyckeln till en lyckad helgresa är en fantastisk restaurang. SvD Resor listar åtta boenden där maten spelar huvudrollen.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

Maträtter bärs fram på vackra fat av gnistrande is från Torne älv. Ismenyn på världsberömda Icehotel i Jukkasjärvi utanför Kiruna är uppseendeväckande på många sätt. Förutom själva presentationen kan gästerna njuta av en avsmakningsmeny med tydlig identitet från norra Sverige. Här spelar lokala råvaror huvudrollen och bland serveringarna återfinns kulinariska upplevelser som älgtartar med rökt äggula och granskott, renfilé med Jägermeistersås samt löjrom från Kalix med blini. Tack vare hotellets många internationella gäster kreeras flertalet maträtter med influenser från länder som Indien, Brasilien och Frankrike. Icehotel är numera Svanenmärkt och restaurangen kan, precis som delar av hotellet, besökas året om.

Annons
Annons
Annons