Annons
X
Annons
X

Sverigedemokrat till hårt angrepp mot muslimsk ideologi i tal

Ledande sverigedemokrater går nu till hårt angrepp mot muslimer och islam. I ett tal under partiets landsdagar i helgen sade Kent Ekeroth, partiets internationelle sekreterare, bland annat att islam måste bekämpas och att koranen ”hetsar till våld mot ickemuslimer”

Ett ”tag cloud” visar vilka ord som är vanligast förekommande i till exempel ett tal. Här visas de ord som förekommer flest gånger i SD:s Kent Ekeroths tal under partiets landsdagar i Ljungbyhed.
Ett ”tag cloud” visar vilka ord som är vanligast förekommande i till exempel ett tal. Här visas de ord som förekommer flest gånger i SD:s Kent Ekeroths tal under partiets landsdagar i Ljungbyhed. Foto: .

Om debattartikeln från Sverigedemokraterna:

Läs mer:

Länk till Aftonbladets debattartikel aftonbladet.se Sverigedemokraterna svd.se

I helgen höll Sverigedemokraterna sin kongress, så kallade landsdagar i Ljungbyhed. En av talarna var Kent Ekeroth, partiets internationelle sekreterare. Under sitt anförande gick Ekeroth till hårt angrepp mot muslimer och islam.

I talet refererar Kent Ekeroth bland annat till bränderna i Rosengård och säger att förstörelsen görs till ”krigsropet Allahu akbar”.

Annons
X

”Vi ser hur samhället anpassas till islam, hur muslimska invandrare attackerar svenskar, kvinnor, judar och homosexuella...”...om detta är deras tack har jag bara en sak att säga dem; tack och adjö-åk hem!”

Jan Hjärpe, professor i islamologi, säger att retoriken skuldbelägger en del av Sveriges befolkning och han menar att Sverigedemokraterna resonerar som nazisterna gjorde på 1930-talet.

– Det är precis vad nazistisk propaganda gick ut på. Är man en jude så är man skurk och utgör fara för den germanska nationen och för världen. Samma sak säger Sverigedemokraterna om muslimer nu.

Till SvD.se säger Kent Ekeroth att man inte kan göra skillnad mellan moderat och radikal islam

– Man kan vara färgad av de värderingar som råder utan att man är bokstavstroende. Den muslimska ideologin har format muslimernas beteende.

Menar du att alla muslimer är likadana?

– Alla behöver inte vara på samma sätt, det räcker att de är tillräckligt många. Den teorin får stöd i verkligheten.

Hur då?

– Det är ofta mycket våldsamheter i muslimska samhällen. Rosengård är ett exempel. Man ropar Allahu Akbar och kastar sten på polisen. Det finns exempel även i andra länder, som Thailand.

Men enligt Brottsförebyggande rådet går det inte att använda etnicitet eller religion som variabel i brottsstatistiken.

Enligt TT antydde en undersökning från 2005 en överrepresentation bland utländska män, både bland offer och förövare när det gäller lagförda brott.

Men när Brå tittade närmare på statistiken och jämförde med svenska män i samma ålder och med samma utbildning och inkomst, så minskade i själva verket överrepresentationen.

Rapporten sade dessutom ingenting om religiös tillhörighet, bara utländsk härkomst.

Menar du att alla muslimer är ett problem?

– De som bekänner sig till den muslimska ideologin ser jag som ett problem.

Vad menar du när du säger den muslimska ideologin?

– De som är troende muslimer.

I ditt tal refererar du till Churchill och att det krävs
blod, svett och tårar. Vad menar du?

– Folk såg inte hans kritik mot nazismen på samma sätt som de inte ser vår kritik mot islam. Han hade inte fel när han ville bekämpa nazismen. Att utstå kritik innebär inte att man har fel.

Med vilka medel vill du bekämpa islam?

– Sverigedemokraternas politik går ut på att minska invandring och vi vill även föra en assimileringspolitik.

Tycker du att man ska förbjuda islam?

– Vi är för religionsfrihet. Islam kan finnas i måttlig utveckling.

I en debattartikel i dagens Aftonbladet skriver partiledaren Jimmie Åkesson att muslimer är ”vårt största utländska hot sedan andra världskriget” samt att han ska göra allt i sin makt för att vända trenden.

Åkesson hävdar även att det finns ett tiotal muslimska terrororganisationer i Sverige och att muslimska män är kraftigt överrepresenterade bland förövarna.

Annons
Annons
X

Ett ”tag cloud” visar vilka ord som är vanligast förekommande i till exempel ett tal. Här visas de ord som förekommer flest gånger i SD:s Kent Ekeroths tal under partiets landsdagar i Ljungbyhed.

Foto: . Bild 1 av 2
Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X