Annons
X
Annons
X

Sverigedemokrat överfallen i bostad

En man som kandiderar för Sverigedemokraterna misshandlades på fredagskvällen i sin lägenhet i Malmö av två maskerade män. Mannen blev slagen och fick ett hakkors inristat i pannan.

Det var vid strax efter åtta på fredagskvällen som mannen som kandiderar för Sverigedemokraterna blev överfallen utanför sin bostad efter att han varit ute och kastat soporna.

– Enligt målsägande ska två okända maskerade män hotat honom med kniv och tvingat sig in i hans lägenhet. I bostaden ska de ha slagit honom och en av gärningsmännen ska ha hållit fast honom medan den andre ristat honom i ansiktet, säger Skånepolisens informatör Calle Persson.

Innan de lämnade lägenheten tog de med sig kontanter och en bärbar dator.

Annons
X

Stämmer det att en av gärningsmännen skar in ett hakkors i pannan på målsägande?

– Ja det ska stämma, säger Calle Persson.

De två männen är misstänkta för olaga frihetsberövande, grov misshandel, olaga hot och grov stöld.

Förutom skador i ansiktet ska mannen inte vara allvarligt skadad.

Mannen har blivit hotad tidigare. I våras blev han överfallen av en knivbeväpnad man i centrala Malmö och tidigare under fredagen sprejades politiskt laddade glåpord på hans fastighet.

Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist bekräftar att offret är en av partiets företrädare och att han kandiderar i valet, skriver Sydsvenskan på nätet. Enligt Almqvist var attacken politiskt motiverad.

I jakten på misstänkta planerar polisen att undersökta de bilder som togs i går ifrån demonstrationerna på Gustav Adolfs torg då Sverigedemokraterna höll tal. På lördagseftermiddagen hade polisen ännu inga misstänkta.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X