Annons
X
Annons
X

Sverige tio dyraste villor

Sveriges dyraste villor ligger främst runt Stockholm. Men både Malmö och Falsterbo tar sig in på topplistan med riktigt spektakulära affärer.

Stockholmsförorten Danderyd dominerar lyxtoppen med hela fyra objekt bland de dyraste villorna som sålts sedan starten av 2007. Men allra dyrast blev det i Djursholm.

Årets dyraste köp stod den ryska affärsmannen Alexander Izosimov för. slog till på en jättevilla i Djursholm för nästan 45 miljoner kronor. Priset gör huset till den näst dyraste privatvillan någonsin i Sverige. Alexander Izosimov är vd för en stor mobiloperatör i Ryssland.

På listan hittar vi även några rekordköp som gjorts utanför Stockholm. Malmös dyraste villa genom tiderna som köptes av fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic. Likaså köptes Falsterbos dyraste hus någonsin av miljonärskan Marie Douglas.

Annons
X

Andra namn på listan är Bo Risberg, koncernchef på byggföretaget Hilti, som köpte Trustor-bedragaren Joachim Poseners gamla hus på Lidingö för 32 miljoner. Samt Jacob Tell, vd på teknikföretaget Piab, som slog till I Danderyd för 22,5 miljoner.

Annons
Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X