Sverige tar sats på tennisens bakgård

Fed Cup har bytt utseende igen. Tyvärr för svenskorna som nu får svårt att ta sig in i finrummet. - Tidigare gick fyra lag upp men efter omgörningen är det bara två, säger Fed Cup-kapten Catarina Lindqvist till SvD.

Under strecket
Publicerad
Annons

Samtidigt som Davis Cup haft samma format i 25 år har damernas motsvarighet Fed Cup bytt skepnad så många gånger att det enda säkra är att turneringen inte ser likadan ut tre år i följd.
Denna säsong har den tidigare 16 länder stora elitdivisionen delats i två grupper vilket påverkar möjligheterna till avancemang för lagen i underliggande divisioner.
Där återfinns Sverige i Europa/Afrika-zonen som består av 16 länder (se nedan) av vilka de flesta har på papperet starkare lag än det Lindqvist kan ställa på benen i gruppspelet som i morgon inleds i turkiska Antalya.

Förutom givna Sofia Arvidsson och Hanna Nooni har Lindqvist satsat på två debutanter, 17-årige Johannna Larsson från Helsingborg och två år yngre Sousan Massi från Norrköping, som om hon får spela blir historiens yngsta spelare i ett svenskt Fed Cup- eller Davis Cup-lag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons