Sverige solar sig i schlagerglansen

Med svenskar vid det vinnande schlagerrodret och en Eric Saade som kammade hem ett brons så lär Eurovision song contest åter bli glödhett. Om inte annat kommer fler att lära sig stava till Azerbajdzjan.

Under strecket
Publicerad
Annons

Lördagens final av Eurovision song contest var ett rafflande stycke skiftande musikalitet blandat med sceniskt överdåd och en Eric Saade som minsta gemensamma nämnare. Men trots Saades lysande insats med låten Popular, som länge var med och slogs om medalj av ädlaste valör var det till sist Azerbajdzjan och Ell/Nikki som tog hem segern med sin trallvänliga Running scared.

Därmed hade landet i sydöstra Kaukasien fått full utdelning på satsat kapital i schlagerfabriken som startade 2008. Sedan dess har de gett allt för att få fram en segrare. Och vinnarkonceptet var att ta hjälp av Sverige. Bakom årets vinnarbidrag återfinns låtskrivarna Stefan Örn och Sandra Bjurman (även Iain Farguhanson). I kören dominerade Jessica Marberger och Vera Prada, som också tävlade i svenska Melodifestivalen med Shirley’s angels.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons