Annons

Sverige redo att försvara plastförbud i EU

Miljöminister Karolina Skog (MP) ser EU-kommissionens plastförslag som en början och hoppas kunna lägga till ytterligare produkter till listan framöver. Arkivbild.
Miljöminister Karolina Skog (MP) ser EU-kommissionens plastförslag som en början och hoppas kunna lägga till ytterligare produkter till listan framöver. Arkivbild. Foto: Hanna Franzén/TT

Tuffare tag mot sugrör, bestick och ballongpinnar kan snart komma att bli verklighet inom EU. Sverige ställer sig bakom EU-kommissionens förslag om tuffare tag mot engångsplast – och gör sig redo att försvara det mot företag som vill få det urvattnat, enligt miljöminister Karolina Skog.

TT
Publicerad

De första stegen mot ett förbud mot en lång rad engångsprodukter i plast, som sugrör och bestick togs tidigare i veckan när EU-parlamentet enades om sin syn på EU-kommissionens förslag.

Härnäst väntas EU-ländernas ambassadörer ta upp frågan på ett möte på onsdag i nästa vecka. Om man då kan komma fram till en gemensam åsikt blir det medlemsländernas linje i de kompromissförhandlingar med parlamentet som sedan inleds.

Annons
Annons
Annons