Annons

Tove Lifvendahl:Sverige oroar sig

Här syns 300 nyblivna svenska medborgare besöka riksdagen. En trevlig inbjudan, men vad gör riksdagspartierna för att dämpa den växande oro för illa fungerande mottagande och integration?
Här syns 300 nyblivna svenska medborgare besöka riksdagen. En trevlig inbjudan, men vad gör riksdagspartierna för att dämpa den växande oro för illa fungerande mottagande och integration? Foto: SÖREN ANDERSSON/TT
Under strecket
Publicerad

**I går presenterades **den stora Som-undersökningen (samhälle, opinion, medier) vid Göteborgs universitet. Föga förvånande ägnades åtskilligt utrymme till penetration av svenskarnas tankar kring immigration och attityder till flyktingmottagning. 27 procent nämner frågor om immigration som en av de viktigaste (22 procent 2013). Det renderar en bronsplats över de viktigaste samhällsfrågorna, och borde ge partierna fog för att sätta fart i reformtänkandet kring migration och integration.

Allt fler anser det vara en av Sveriges viktigaste frågor, och den tilltagande oron märks inte minst hos dem/oss som vill att Sverige ska ha en generös flyktingpolitik.

Annons
Annons
Annons