Annons
X
Annons
X

Sverige missar U21-EM efter förlust

Sverige föll med 2–3 hemma mot Italien och missar U21-EM i fotboll nästa år.

Av TT
(uppdaterad)
[object Object]
Sveriges Rasmus Jönsson och Italiens Luca Marrone. Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/SCANPIX

Efter att ha varit totalt utspelade i en mållös första halvlek hämtade svenskarna in ett 0–2-underläge i andra - men Italien var starkare och vann rättvist dubbelmötet med totalt 4–2.

Att den svenska drömmen om U21-EM fortfarande levde i Kalmar en dryg timme in i andra halvlek var smått ofattbart. Sådan var omfattningen av den italienska dominansen i första halvlek. Gästerna hade då fått iväg 15 avslut. Sverige, utan skadade Astrit Ajdarevic, ett.

Men precis som Sverige börja få till något som liknade ett eget spel för att försöka kvittera Italiens 1–0-ledning från lagens första möte så kom kallduschen. Vänsteryttern Lorenzo Insigne fick bollen i Sveriges straffområde och tryckte upp 1–0 i nättaket.

Annons
X

Tre minuter senare kom högeryttern Alessandro Florenzi loss och satte 2-–0 till gästerna.

Sverige svarade direkt genom Mikael Ishak, som kämpade in reduceringen i anfallet efter. Men ytterligare tre svenska mål krävdes för avancemang och det var naturligtvis för svårt med knappt 20 minuter kvar.

Oscar Hiljemarks 2–2-mål i den 77:e minuten höll hoppet vid liv, men med fem minuter kvar kontrade Italien in segermålet genom Ciro Immobile.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Kalmar TT

  Annons
  Annons
  X

  Sveriges Rasmus Jönsson och Italiens Luca Marrone.

  Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X