Sverige kryper för Washington

STOPPA AVVISNINGAR TILL IRAK Världen har blivit osäkrare med Bushs krigspolitik. Internationella avtal och FN:s ställning har försvagats. Sveriges regering mumlar om folkrätten och myndigheterna tycks ha bejakat Washingtons propaganda, skriver Pierre Schori, som i dagarna utkommer med boken Draksåddens år, en kritisk analys av bland annat Sveriges omsvängning i Mellanösternpolitiken.

Under strecket
Publicerad
Pierre Schori är i sin nya bok påfallande kritisk till både den nuvarande och den förra regeringens ”undfallenhet mot USA” efter den 11 ­september. Mellanösternpolitiken får inte reduceras till att “städa upp” efter Bushs krig och en urvattnad dialog med USA.  Bilden visar Göran Persson under ett ”uppsluppet besök” i Vita huset 2004.

Pierre Schori är i sin nya bok påfallande kritisk till både den nuvarande och den förra regeringens ”undfallenhet mot USA” efter den 11 ­september. Mellanösternpolitiken får inte reduceras till att “städa upp” efter Bushs krig och en urvattnad dialog med USA. Bilden visar Göran Persson under ett ”uppsluppet besök” i Vita huset 2004.

Foto: OLA TORKELSSON
Annons

George W Bushs maktövertagande 2001 blev den första delen av den trippelchock som drabbade världen i det nya seklet.

Annons
Annons
Annons