Annons

”Sverige kan och bör producera mer mat”

Vi anser att svenskt lantbruk har goda förutsättningar att bidra till en ökad livsmedelsproduktion och självförsörjningsgrad, av både vegetabilier och animaliska produkter. Det skriver forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet i en slutreplik.

Publicerad
I Sverige har vi under de senaste 100 åren avvecklat drygt en miljon hektar åker och cirka en miljon hektar betes- och ängsmark, skriver SLU-forskarna.
I Sverige har vi under de senaste 100 åren avvecklat drygt en miljon hektar åker och cirka en miljon hektar betes- och ängsmark, skriver SLU-forskarna. Foto: Mikael Gustafsson/TT

Vi välkomnar diskussionen om svensk matproduktion, konsumtion och självförsörjning. Vi upplever att det finns samsyn mellan oss och Hedenus, Schäfer Elinder och Wirsenius i flera frågor men vill bemöta några punkter där vi blivit feltolkade.

I Sverige har vi under de senaste 100 åren avvecklat drygt en miljon hektar åker och cirka en miljon hektar betes- och ängsmark, skriver SLU-forskarna.

Foto: Mikael Gustafsson/TT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons