Annons

”Sverige havererar utan transportsektorn”

Genom att öka investeringarna i Sveriges vägnät ökar vi vår motståndskraft vid samhällsstörningar, skriver debattörerna. På bilden vägarbete utanför Ljusdal.
Genom att öka investeringarna i Sveriges vägnät ökar vi vår motståndskraft vid samhällsstörningar, skriver debattörerna. På bilden vägarbete utanför Ljusdal. Foto: Pontus Lundahl/TT

Om vi inte investerar i att utveckla vår infrastruktur kan det få förödande konsekvenser. Det skriver Marcus Dahlsten och Tina Thorsell, Transportföretagen.

Under strecket
Publicerad
Foto: Pressbilder Bild 1 av 1

Om vi inte värnar om vår infrastruktur och fortsätter att utveckla den, då kommer Sverige att haverera om krisen kommer. I samband med rikskonferensen Folk och försvar vill vi därför uppmana till fortsatta satsningar på vår inhemska transportsektor.

Sommaren 2018 rådde missväxt i Sverige. Det har historiskt sett inte varit speciellt ovanligt i ett land där svälten ofta stått för dörren. Trots det kunde du under hösten köpa grönsaker, potatis och färskt bröd i butiken. I dag kan vi med transporternas hjälp omfördela resurser dit de behövs. Med lastbilar, fartyg, flygplan och tåg har samhällets motståndskraft vid kris ökat betydligt.

Annons
Annons
Annons