Sverige föll igenom

I Norge hade det varit debatt om huruvida unionsupplösningen skulle ”firas” eller bara ”markeras”. Det norska fotbollslandslaget hade bestämt sig för att fira, det svenska glömde markera Norge vann på Råsunda med 3-2 efter tre mål på fem minuter i andra halvlek.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det var ett B-betonat svenskt landslag och därför många spelare med pigga ben och stor ambition som sprang in på Råsunda på onsdagskvällen.
Bara tre spelare fanns kvar från den startelva som fanns på planen mot Malta i lördags. En av dem var Anders Svensson - som var duktig även från den vänsterposition på mitten han nu fick inta. Den offensiva rollen var vikt för Kim Källström den här gången och Kims heta vilja att visa han duger i A-landslaget var tydlig. Det blev den för norrmännen också, redan efter 16 minuter. Kim vann bollen, avancerade och klippte till med vänstern från minst 25 meters håll. Den norske målvakten Espen Johnsen var chanslös.

– Sverige var väldigt bra före paus och vi hade lite tur att deras ledning inte var större, sade norske förbundskaptenen Åge Hareide.
Norrmännen försvarade sig med många spelare, men hade svårt att skapa några vassa målchanser.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons