X
Annons
X

Sverige efter när det gäller matkrav

Fransmännen har tröttnat på att halvfabrikat och frysmat tar över restaurangerna och inför en märkning för hemlagat. Men kritiker menar att Sverige har halkat efter övriga Europa när det gäller krav.

– Man måste saluföra mat för vad det är, annars är det en bluff, säger stjärnkocken Mathias Dahlgren till SvD.

Stjärnkocken Mathias Dahlgren på den hyllade krogen som bär hans namn, på Grand Hôtel i Stockholm.
Stjärnkocken Mathias Dahlgren på den hyllade krogen som bär hans namn, på Grand Hôtel i Stockholm. Foto: INGVAR KARMHED

Maträtter fulla med e-nummer, krogar utan utbildade kockar och industrimat som lanseras som hemlagad. Det är bilden som tonar fram av de svenska restaurangerna i
författaren Mats-Eric Nilssons bok "Saltad nota".

Stjärnkocken Mathias Dahlgren på den hyllade krogen som bär hans namn, på Grand Hôtel i Stockholm.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X