X
Annons
X

Sverige bör satsa på odlat kött

Att låta köttceller växa i en behållare i stället för i ett djur ger en både miljövänligare och hälsosammare produkt. Många känner olust över att maten förflyttas bort från naturen, men fördomar bör inte få stå i vägen, skriver forskarna Stellan Welin och Julie Gold.

I framtiden kan vi kanske välja odlat kött framför djurkött i affären.
I framtiden kan vi kanske välja odlat kött framför djurkött i affären. Foto: THOMAS WINJE ØIJORD/SCANPIX

Enligt FAO-rapporten Livestocks long shadow från 2006 ansvarar dagens köttproduktion för 18 procent av de totala utsläppen av drivhusgaser, mer än vad transportsektorn gör. Enligt FAO beräknas den globala köttproduktionen fördubblas mellan 1999 och 2050, främst på grund av att högre inkomster medför ett mer västerländskt konsumtionsmönster.

I framtiden kan vi kanske välja odlat kött framför djurkött i affären.

Foto: THOMAS WINJE ØIJORD/SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X