Svensson tar strid om statsministerposten

Under strecket
Publicerad
Annons

Valet i etern (6)
Efter kristdemokraternas formidabla väljarframgång i förra valet menade många, inte minst i journalistsvängen, att Alf Svensson hade kommit för lindrigt undan. Medvetet eller omedvetet skulle de annars så tykna medierna ha låtit sig bländas av partiledarens sympatiska framtoning och charm, i stället för att skeptiskt granska partiets budgetalternativ.
Av någon självrannsakan märktes nu inte mycket i gårdagens utfrågning av Svensson i P 1. Begreppet tillväxt och dess betydelse för välfärden tycks inte finnas i Ekots politiska skjutjärnsreportrars föreställningsvärld. För sjätte partiledarutfrågningen i rad berördes i vart fall inte med ett ord hur landets framtida välstånd ska skapas, eller hur en offentlig sektor med fler anställda som får högre lön ska finansieras.
Stort utrymme i etern ägnades däremot åt mediernas älsklingsämne, vem som ska bli statsminister i en borgerlig regering. Alf Svensson spekulerade friskt i att om kristdemokraterna, centern och folkpartiet i valet får fler
riksdagsmandat än moderaterna så är det inget konstigt med att Svensson, som har överlägsna popularitetssiffror och lång politisk erfarenhet, också blir statsminister. Efter norsk förebild.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons