Svenskt bolag i fokus vid stort polistillslag

Över 100 miljarder i börsvärde raderades ut på lite mer än en vecka för Evolution Gaming. Nu sjunker aktiekursen igen efter ett polistillslag i Vietnam.
Över 100 miljarder i börsvärde raderades ut på lite mer än en vecka för Evolution Gaming. Nu sjunker aktiekursen igen efter ett polistillslag i Vietnam. Foto: Janerik Henriksson/TT

I centrum för ett stort tillslag mot olagligt onlinespel i Vietnam står svenska Evolution Gaming. Aktien sjunker igen på Stockholmsbörsen efter att ha rasat 100 miljarder i under de senaste veckorna.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Det var sent på fredagskvällen svensk tid som nyheten kom från Ho Chi Minch City att polisen hade gripit 59 personer i det största tillslaget mot olagligt onlinespel någonsin i landet. Det rapporterade Bloomberg med hänvisning till public service-bolaget Vietnam TV.

Det kriminella nätverket ska ha anordnat spel via flera onlinekasinon. Betalningarna skedde med kryptovalutor som Ethereum och Tether och den illegala spelringen ska ha hanterat insättningar på runt 35 miljarder kronor. Spel om pengar på nätet är helt förbjudet i Vietnam.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons