Svenskt solteknikbolag rusar på börsen

Det First North-listade solenergiteknikbolaget Soltechs aktie har stigit över 300 procent sedan årsskiftet. I dag steg aktien ytterligare cirka 10 procent efter att bolaget presenterat ett nytt avtal med aluminiumföretaget Sapa Buildings AB.

Under strecket
Publicerad

Det svenska solenergiföretaget Soltechs lösning är ett resultat av forskning vid KTH i Stockholm. Genom att ersätta traditionella takpannor med transparenta takpannor skapar man möjlighet att placera tunna solceller eller solfångare under taket – i stället för på det, som dagens alternativ.

Foto: Soltech
Annons

Det svenska solenergiteknikbolaget Soltechs aktie har gått spikrakt uppåt i flera månader, i en börsmiljö som annars präglats av röda siffror. En extra skjuts uppåt fick bolagets aktie när det tidigare i år aviserade ett femårigt samarbetsavtal med ett kinesiskt bolag. Nu presenteras nästa stora affär som ska göra att solceller kan integreras i fler byggnader.

Avtalet som tecknats med Sapa Building Systems rör hela Norden och Baltikum och Soltechs tunnfilmssolceller ska integreras i Sapa Building Systems aluminiumprodukter. Genom avtalet hoppas bolagen tillsammans ta ner kostnaden avsevärt för att använda den solceller i kommersiellt byggande.

Annons
Annons
Annons