Svenskt medlemskap i Nato ett måste

Ett svenskt medlemskap i Nato behövs. Tanken på villkorslös neutralitet i alla lägen är inte bara förlegad utan också farlig i en allt mer föränderlig och kaotisk omvärld, skriver nio centerpartister.

Under strecket
Publicerad
Konflikten i Ukraina är klassat som  krig av internationella Röda Korset. För Sveriges del är ett Natomedlemskap inte bara rätt ur ett säkerhetspolitiskt perspektiv. Den trygghet det skulle innebära kan på sikt också vara helt nödvändig för fler investeringar, jobb och tillväxt, skriver nio Centerpartister.

Konflikten i Ukraina är klassat som krig av internationella Röda Korset. För Sveriges del är ett Natomedlemskap inte bara rätt ur ett säkerhetspolitiskt perspektiv. Den trygghet det skulle innebära kan på sikt också vara helt nödvändig för fler investeringar, jobb och tillväxt, skriver nio Centerpartister.

Foto: EVGENIY MALOLETKA/AP
Annons

Nyligen klassades konflikten i Ukraina som ett krig av internationella Röda Korset. Att i denna alltmer instabila tid tro att vi kan stå ensamma ter sig tyvärr både naivt och kortsiktigt. Även om inget direkt militärt hot föreligger mot Sverige så kan vi inte ignorera avsaknaden av fungerande incidentberedskap när ryska bombplan under förra året flög nära svenskt luftrum. I stället motades de ryska bombplanen bort av två danska jaktplan som stod i beredskap på Natobasen Siauliai i Litauen. 

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons