Annons
X
Annons
X

Band släpper album – går bara spela i skogen

Det svenska bandet John Moose släpper sitt senaste album på en app. Men det går bara att spela om du befinner dig i skogen.

Svenska John Moose
Svenska John Moose

John Moose, som spelar en blandning av folk och americana, uppmärksammas stort för sitt nya självbetitlade album i amerikanska Rolling Stone.

Tidningen skriver att det värmländska bandet tar konceptet med bisarra album till en ny nivå: Skogen. Albumet går bara att spela via appen om mobilens gps kan konstatera att lyssnaren verkligen befinner sig i skogsbrynet.

Bandet skriver i ett mejl till Rolling Stone att ”appen använder sig av Google maps där skogar märks ut med en speciell grön färg. Gps-koordinater skickas från din smartphone och via en speciell algoritm avgörs om användaren är i skogen tillräckligt länge.”

Annons
X

Albumet handlar om en man, bandets alter ego John Moose, som överger samhället och skapar sig ett liv i skogen. Bandet är ute efter att skapa ett unikt sätt att lyssna musiken: ”Vi vill att människor tänker på naturen – vad den är och hur vi ska relatera till den. Så det bästa sättet, tänkte vi, är att tvinga folk in i skogen.”

Annons
Annons
X

Svenska John Moose

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X