X
Annons
X

Svenskättlingarna tillbaka: "Överväldigande"

Deras förfäder tog båten över Atlanten i hopp om ett nytt och bättre liv i Amerika – nu kommer svenskättlingarna tillbaka.

Tio nya amerikaner söker sina svenska rötter i höstens "Allt för Sverige".

– Det var fint att få lite svar och avslöja några hemligheter, säger deltagaren David Neslund.

Av TT

Nu drar en ny säsong av SVT-serien "Allt för Sverige" igång, och tio amerikanska svenskättlingar åker över Atlanten för att söka efter sina blågula rötter. Men för att få stanna i programmet och få reda på så mycket som möjligt om sina svenska släktingar måste de besegra varandra i olika tävlingar.

En av årets deltagare är David Neslund från Alaska. Även hans fru Christine har nordiskt påbrå, och tillsammans har de sönerna Björn och Leif.

Årets "Allt för Sverige"-deltagare: Kevin Chown, Ashley Mullinax, Andrew Morrison, Susan Snyder, Christina Wight, Domonique Jackson-Russel, Louis Larsson, David Neslund, Kyle Johnson och Tanya Edgil tillsammans med programledaren Anders Lundin. Pressbild.

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT Bild 1 av 3

Christina Wight såg sin chans att äntligen få söka sina rötter i SVT-programmet "Allt för Sverige". "Varken min pappa, min faster eller mina kusiner har fått den här upplevelsen. Jag är den första att faktiskt få se svensk kultur och historia", säger hon.

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT Bild 2 av 3

David Neslund upplevde att han kom bra överens med alla svenskar han mötte. "Alla jag träffade hade så stora hjärtan och var öppna att dela med sig av sina historier, det var väldigt rörande att inse hur naturligt det var att umgås med lokalborna", säger han.

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X