Annons
X
Annons
X

Svenskarna handlar mer än planerat på semestern

Har du svårt att hålla dig till semesterbudgeten? Du är inte ensam.

Av SvD

En nygjord undersökning visar att 67 procent av svenskarna brukar göra upp en budget inför sina utlandssemestrar. 21 procent uppger att de nästan alltid gör en semesterbudget inför ledigheten.

Framförallt verkar det vara kvinnor som gillar att planera sin semesterekonomi, då 69 procent svarat att de gör upp en plan. Bland männen säger 35 procent att de aldrig gör det.

LÄS MER:
Världens dyraste weekendstad avslöjad

Annons
X

Det vanligare att göra en semesterbudget i Skåne, Halland, Blekinge och Stockholm jämfört med övriga landet. Sämst på budgetar är man i norra Sverige där endast 64 procent uppger att de planerar ekonomin före utlandssemestrar.

Men få svenskar klarar av att hålla sig inom de tänkta ekonomiska ramarna på ledigheten. 43 procent svarar att budgeten blir lite högre än planerat och yttreligare tre procent medger att budgeten brukar bli mycket högre än beräknat. För endast tio procent blir semesterbudgeten lägre än det planerat.

Framförallt är det män som spräcker budgeten då 48 procent uppger att kostnaderna blir högre än planerat.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Bäst på att hålla budgeten under resan är arbetssökande och sjukskrivna där 43 procent respektive 46 procent säger att den hamnar inom den planerade budgeten. 17 procent av pensionärerna uppger att budgeten oftast blir lägre än planerat.

  I landet verkar norrlänningar vara bäst på att hålla sig inom den planerade budgeten medan elva procent från Stockholm och södra Sverige säger att de gör av med mindre pengar än planerat.

  1060 svenskar deltog i undersökningen som gjordes av YouGov på uppdrag av Forex Bank.

  LÄS MER:
  Bangkok är det billigaste resemålet

  LÄS MER:
  Gratis nöjen i New York

  svd.se

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X