Svenskar lägger mer på vänsterprasslet

De äkta hälfterna drar det kortaste strået när en vänsterprasslande make eller maka köper julklapp. En man som vänsterprasslar lägger 12 procent mer på klappar till älskarinnan än frun, enligt en engelsk undersökning. En svensk undersökning visar att både kvinnor och män som prasslar är mer generösa mot den de är otrogna med än mot den äkta maken i juletider.

Ylva Edenhall, SvD Näringsliv
Publicerad
Juveler i en presentask.

Juveler i en presentask.

Foto: COLOURBOX
Annons

Män spenderar mer pengar på julklappar till sina älskarinnor än till sina fruar. Det visar en brittisk undersökning genomförd bland 2000 män på sajten the Illicit Encounters (ung olovliga möten). Igenomsnitt spenderas 12 procent mer på presenter till älskarinnorna än fruarna. Det skriver The Daily Mail på nätet. I genomsnitt lägger en man 124 pund, cirka 1400 kronor, på presenter till älskarinnan medan fruns present i genomsnitt kostar 109 pund, drygt 1200 kronor. Frun får i högre utsträckning presenter som är praktiska att ha i hemmet, medan älskarinnan får något som är dekorativt.

Otrohetssajten VictoriaMilan har låtit sina svenska medlemmar svara på en rad julrelaterade frågor, både män och kvinnor, skriver Affärsvärlden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons