Efter ”peak meat” – nu leder kvinnor trendbrott

Trenden tycks hålla i sig – svenskarna äter mindre kött. Konsumtionen minskade med över två kilo per person under 2018, enligt färska siffror från Jordbruksverket.

– Unga kvinnor i storstan leder det här trendbrottet, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood.

Under strecket
Publicerad
IBL och Tomas Oneborg
Foto: IBL och Tomas Oneborg
Leif Andersson, kötthandlare i Hötorgshallen i Stockholm.

Leif Andersson, kötthandlare i Hötorgshallen i Stockholm.

Foto: Tomas Oneborg
Emir och Tolga Ünal driver Köttkompaniet, en trappa ner i Hötorgshallen i Stockholm.

Emir och Tolga Ünal driver Köttkompaniet, en trappa ner i Hötorgshallen i Stockholm.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

– Vi äter mest här för att det är så himla gott, säger Malin Edshage samtidigt som hon tar en tugga på sin yum bun med tempehfyllning på ett av matställena i Hötorgshallen i centrala Stockholm.

Det är mitt i rusningen och det lilla veganska snabbmatstället är välfyllt med lunchgäster. Mest yngre kvinnor i Malin Edshages och hennes kompis Julijas ålder.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons