Annons

Svenskan bakom Netflix-serien "The witcher"

Henry Cavill har lagt undan "Superman"-dräkten och iklätt sig rollen som monsterjägaren Geralt i nästa stora fantasyepos. En av "The witchers" regissörer är svenska Charlotte Brändström.

– Det blir en mycket spektakulär show med starka känslor, säger hon.

Under strecket
Miranda Sigander / TT
Publicerad

Svenska regissören Charlotte Brändström har regisserat två avsnitt i den första säsongen av "The witcher" med Henry Cavill i huvudrollen. Pressbild.

Foto: Katalin Vermes

"Jag skulle gärna jobba mer i Sverige. Jag har några jobb framöver för Netflix, men sedan vore det kul att komma tillbaka", säger den svenska regissören Charlotte Brändström. Pressbild.

Foto: Netflix

"Det viktigaste är att man gillar karaktärerna, annars fortsätter man inte att följa serien", säger den svenska regissören Charlotte Brändström om "The witcher". Pressbild.

Foto: Katalin Vermes

Göteborgsbördiga Charlotte Brändström har precis avslutat ett inspelningsjobb i Toronto och är hemma i Paris när TT når henne på telefon.

– Henry Cavill var otroligt professionell, han var tvungen att gå upp vid halv fyra på morgonen för makeup, så han sov i trailern på inspelningen för att få så mycket sömn som möjligt. Han var lätt att prata med och ville absolut göra alla sina stunt själv, berättar regissören som är född i Frankrike, uppvuxen i Sverige och numera jobbar över hela världen.

Annons
Annons
Annons