Annons

Podd: Svenska regeringen tyst om brexit

Foto: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN

13 mars. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Brexit. Vad innebär ett utträde för Sverige, och varför är den svenska regeringen så tyst? Lyssna direkt här.

Publicerad

Den svenska regeringen har varit passiv i frågan om Brexit och det är oklart hur väl förberedd man är på de bilaterala frågor som kan uppkomma vid ett utträde. Det menar den Brysselbaserade tankesmedjechefen Fredrik Erixon i dagens avsnitt av Ledarredaktionen. Personer som arbetar nära Angela Merkel är förvånade över att Sverige aldrig tog rollen som den som kunde driva på för en konstruktiv attityd från EU:s sida gentemot Storbritannien, vilket har försvårat för länder som Tyskland.

Medverkar: Fredrik Erixon, ekonom och författare samt chef på den europeiska tankesmedjan ECIPE, Henrik Isakson, ekonom och brexitsamordnare på Kommerskollegium med ansvar för att rusta Sverige inför ett Brexit och Olof Ehrenkrona, vikarierande ledarskribent med lång bakgrund på bland annat Utrikesdepartementet och Lydia Wålsten, ledarskribent.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons