Annons

Svenska partiledare om att det blir Obama mot McCain

Publicerad
Peter Eriksson, miljöpartiet:
– Har hoppats på Hillary Clinton eftersom jag är mer osäker för vad Obama står för, i exempelvis klimatfrågorna. Lyckas han ena partiet har han goda förutsättningar att slå McCain.
Peter Eriksson, miljöpartiet: – Har hoppats på Hillary Clinton eftersom jag är mer osäker för vad Obama står för, i exempelvis klimatfrågorna. Lyckas han ena partiet har han goda förutsättningar att slå McCain. Foto: JONAS EKSTRÖMMER/SCANPIX

Peter Eriksson, miljöpartiet: – Har hoppats på Hillary Clinton eftersom jag är mer osäker för vad Obama står för, i exempelvis klimatfrågorna. Lyckas han ena partiet har han goda förutsättningar att slå McCain.

Foto: JONAS EKSTRÖMMER/SCANPIX Bild 1 av 7

Maud Olofsson, centern: – Oavsett vem amerikanarna väljer i höst är det viktigaste för Sverige att den personen står upp för frihandel och tar globalt ansvar för klimatet.

Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX Bild 2 av 7

Jan Björklund, folkpartiet: – Ett stort steg för USA att utse en afroamerikan som presidentkandidat, men han har en hel del kvar att bevisa när det gäller frihandel och utrikespolitik.

Foto: CONNY SILLÉN/SCANPIX Bild 3 av 7

Göran Hägglund, kd: – Clinton har med sin erfarenhet och profil mycket att bidra med. Obama har säkert allt att vinna på att försöka övertala Clinton att bli hans parhäst.

Foto: TOBIAS LUNDGREN/SCANPIX Bild 4 av 7

Fredrik Reinfeldt, moderaterna: – Det blir tydliga skillnader, både politiskt och personligt. Det kommer nog lätt att uppfattas som att olika delar av USA står mot varandra.

Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX Bild 5 av 7

Lars Ohly, vänsterpartiet: – Det är förstås historiskt med en svart presidentkandidat. Men det är synd att det inte blev en kvinna, det hade varit minst lika historiskt. Obama oändligt mycket bättre än John McCain.

Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX Bild 6 av 7

Mona Sahlin, socialdemokraterna: – Obama och Clinton är båda utmärkta kandidater. De står för förändring och rättvisa, mot ett inskränkt högeralternativ.

Foto: DAN HANSSON/SCANPIX Bild 7 av 7
Annons
Annons
Annons