Annons

Svenska medier flyttar efter säkerhetsoro

Flera medier väljer nu att inte bevaka kvällens final i Eurovision Song Contest i Tel Aviv från pressrummet på arenaområdet.
Flera medier väljer nu att inte bevaka kvällens final i Eurovision Song Contest i Tel Aviv från pressrummet på arenaområdet. Foto: Henrik Montgomery/TT

Flera medier väljer nu att inte bevaka kvällens final i Eurovision Song Contest i Tel Aviv från presscentret till följd av säkerhetsläget.

– Jag förväntar mig högre säkerhet på ett världsarrangemang som detta, säger Aftonbladets redaktionschef Karin Schmidt Hellsing till TT.

Under strecket
Sara Haldert / TT
Publicerad

Aftonbladet och TT Nyhetsbyrån kommer att följa sändningen från en plats utanför arenan, i stället för i det rum på arenaområdet där världspressen sitter.

På torsdagen lyckades två obehöriga män ta sig in på skyddat området intill arenan, trots den utlovat höga säkerheten. European Broadcasting Union, EBU, bekräftade i ett mejl till Aftonbladet att de fått in ett larm och att de tar saken på stort allvar, men att säkerhetsnivån är i linje med lokal lagstiftning och EBU:s krav.

Annons
Annons
Annons