Regeringens klimatpolitik når inte målen

Transporter utgör en tredjedel av utsläppen. "Med nuvarande förutsättningar och beslut når vi bara halvvägs till målet att minska utsläppen med minst 70 procent till år 2030. Det ställer krav på kraftfulla politiska åtgärder under denna mandatperiod", anser rådets vice ordförande Johan Kuylenstierna.
Transporter utgör en tredjedel av utsläppen. "Med nuvarande förutsättningar och beslut når vi bara halvvägs till målet att minska utsläppen med minst 70 procent till år 2030. Det ställer krav på kraftfulla politiska åtgärder under denna mandatperiod", anser rådets vice ordförande Johan Kuylenstierna. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT

Regeringens klimatpolitik räcker inte till för att nå målen om minskade utsläpp.

– Det är allvarligt, säger Klimatpolitiska rådets vice ordförande Johan Kuylenstierna.

Under strecket
TT
Publicerad
Ordföranden Ingrid Bonde presenterar Klimatpolitiska rådets rapport vid en presskonferens i World Trade Center i Stockholm på torsdagen.

Ordföranden Ingrid Bonde presenterar Klimatpolitiska rådets rapport vid en presskonferens i World Trade Center i Stockholm på torsdagen.

Foto: Pontus Lundahl/TT
Annons

Regeringen tillsatte för drygt ett år sedan ett oberoende klimatpolitiskt råd som ska utvärdera klimatpolitiken. Den första utvärderingen visar att politikerna inte kan slå sig till ro om målen ska nås.

De senaste tre åren har Sverige haft en utsläppsminskning på mindre än en procent. Rådets ordförande Ingrid Bonde konstaterar att det inte räcker på långa vägar.

Annons
Annons
Annons