Svenska golfvågen fortsätter

Svensk damgolf blev världsledande med Annika Sörenstam. Men det var Liselotte Neumann som banade väg när hon vann US Open 1988. Världsettan Sörenstam valde bort helgens LPGA-tävling i Mexiko. Då klev en annan svenska fram. Carin Koch kan ta första USA-toursegern sedan 2001. 1988 slog svensk damgolf igenom med dunder och brak. En 22-åring från lilla Finspång slog världen med häpnad när hon vann US Open i direktsändning i tv. Liselotte Neumann hade satt svensk damgolf på världskartan.

Under strecket
Publicerad
Annons

Dessutom var det hennes första år på USA-touren och ”Lotta” fick senare på säsongen ta emot priset som ”Rookie Of The Year”.
Sedan dess har en hel del vatten runnit under broarna.
”Lotta” Neumann spelar fortfarande på LPGA-touren, och är bosatt i Boca Raton, Florida, sedan flera år tillbaka.
Men den största av dem alla, Annika Sörenstam, fick en hel del inspiration av att se Neuman vinna US Open. Finspångs stolthet visade att det gick. Fem år senare slog Helen Alfredsson till genom att vinna Nabisco Dinah Shore.

Sedan dess har det uteslutande handlat om Annika Sörenstam när det handlar om svenska framgångar i majortävlingarna och golf överhuvudtaget.
Den första stora segern tog Annika 1995 när hon var överlägset bäst i US Open. En insats som belönades med Svenska Dagbladets Bragdguld.
Året efter försvarade Sörenstam sin US Open-titel.
Ytterligare sex majortitlar finns på meritlistan, den senaste i mars i år, Nabisco Championship.
Däremellan har Annika hunnit med en hel del. Hon har...
”Slagit en
historisk 59-runda - med 13 birdies och resten par i den andra rundan av The Standard Register Ping i Phoenix, Arizona i slutet av mars signerade hon scorekortet på 13 under par.
”Spelat på herrarnas PGA-tour i The Colonial, Texas - missade kvalgränsen med fyra slag.
”Blivit utsedd till årets spelare - sju gånger på tio år.
”Vunnit penningligan - fyra år i rad, 2001 till 2004.
”Blivit invald i golfens Hall of Fame.
Och karriären är långt ifrån över.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons