Svenska företag lågt på Europalistan

Volvo och H&M är bäst i Sverige när det gäller vinst och tillväxt. Men bland topp 50 i Europa finns bara tre bolag med på listan. Det konstaterar tidningen Business Week.

Under strecket
Publicerad
Annons

Svenska företag har svårt att hävda sig i den europeiska tillväxtkonkurrensen. När tidningen Business Week för tredje året rankar de bästa börsnoterade bolagen utifrån resultat och tillväxt, är det gruvbolag, rederier och oljebolag som gynnas av läget i världen. Business Week konstaterar att det är den kinesiska efterfrågan på råvaror som i hög grad påverkar, och placerar det Londonnoterade gruvbolaget BHP Billiton på första plats, följt av vår västliga granne Statoil.

Högst bland de svenska bolagen hamnar Volvo, på plats 11, följt av H&M på plats 29 och Telia Sonera på plats 47. Skandia, som hamnar på topp-tio-listan när det kommer till försäljning de senaste tre åren, lyckas lägga sig först på plats 267 när alla aspekter vägs samman. Skanska, som ligger i topp i aktieutveckling under året, hamnar på plats 158. Bland de 350 företag som listas, är 19 svenska.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons