Annons

Svenska börstoppar mer bildade än det ryktas

Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.
Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm. Foto: Juliana Wiklund

Bildning inom det svenska näringslivet värderas högt. Det visar en ny undersökning som är en del i Bokmässans långsiktiga engagemang att främja läsning och bildning.

Under strecket
Publicerad

Föreställningen om obildade svenska företagsledare har länge varit den rådande. Men att de bara skulle vilja tala om golf och affärer med internationella kollegor är mer av en myt. Det visar en ny undersökning som om har gjorts av Novus på uppdrag av Bokmässan, i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm.

Här framkommer det att börs-vd:ar snarare läser oftare än genomsnittet av befolkningen. Därtill att de gärna högläser för sina barn. Bildning är också en viktig faktor i rekryteringsprocesser.

Handelshögskolan driver flera projekt i syfte att integrera humaniora i utbildningen, bland annat Art Initiative, filmkvällar och litteraturprojektet SSE Literary Agenda som samlar studenter och personal i bokcirklar.

Att börs-vd:ar tillskriver bildning och läsande stor vikt är en tydlig signal till utbildningssystemet. Vi behöver förbereda vår unga på ett yrkesliv där empati, självreflektion och kulturell känslighet är centrala inslag, säger Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons