Svenska bjuder ut sin post-romans med JFK

De möttes en sommar i franska Antibes och deras ­kärleksförhållande blev kort men historiskt. Nu säljer ­svenska Gunilla von Post sin ­romantiska brevväxling med USA:s mördade president John F Kennedy på auktion.

Under strecket
Publicerad
SCANPIX ARKIV
Foto: SCANPIX ARKIV
AP ARKIV
Foto: AP ARKIV
AP
Foto: AP
AP
Foto: AP
AP
Foto: AP
AP
Foto: AP
Annons

Hon var en blond 21-årig svenska på språkkurs på franska Rivieran i början av 1950-talet. Han var en 36-årig stilig amerikansk senator som några år senare blev USA:s president. Någon månad senare skulle John F Kennedy gifta sig med den eleganta Jacqueline Bouvier. Men det hindrade honom inte från att dansa hela natten med Gunilla von Post i Antibes, och inleda en romans som resulterade i hemliga slottsmöten och elva kärleksbrev. Nu säljs de handskrivna breven till högstbjudande.

Av breven framgår att den legendariske amerikanske presidenten hade ihop det med sin ”Swedish flicka” i två år. Romansen fortsatte alltså även efter giftermålet med Jackie Kennedy. I sitt första brev till Gunilla von Post 1954 skrev en trånande Kennedy att ”jag kanske hyr en båt och seglar runt Medelhavet i två veckor – med dig som min besättning.”

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons