Svensk tvåa i fransk kocktävling

Den svenska kocken Jonas Lundgren blev tvåa i den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike. Bland hans segrande matkompositioner fanns färsk rimmad torskrygg, fylld med dill och citronmarinerade norska räkor, pocherade i sitt eget skinn.

Under strecket
TT
Publicerad
Jonas Lundgren knep silvret framför fransmannen Philippe Mille, men guldet vanns av norrmannen Geir Skeie.

Jonas Lundgren knep silvret framför fransmannen Philippe Mille, men guldet vanns av norrmannen Geir Skeie.

Foto: FRED DUFOUR/AFP
Annons

– Det är jättekul. Han presenterade sina rätter på ett fantastiskt sätt, med den charm och precision som behövs i sådana här sammanhang, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson som var på plats i Lyon tillsammans med handelsminister Ewa Björling.

– Det här gynnar min idé om att Sverige ska bli Europas nya matland. Det ger jobb och nya möjligheter i alla delar av Sverige, säger Erlandsson.

Annons
Annons
Annons