Svensk teknik i ny mobilpoker

Svenska Mobilico International kan ha utvecklat en potentiell kassako med företagets nya teknik för mobilt pokerspelande.

Under strecket
Publicerad
Annons

Pokerspelandet i Sverige har skjutit i höjden på senare tid. Det ökade intresset kan bland annat kopplas samman med de pokerprogram som sänds i olika kabel-tv-kanaler.
Enligt Lotteriinspektionens årsrapport finns det 50 000 svenskar som spelar internetpoker. Omsättningen var 6 miljarder kronor förra året.
Internationellt är poker på nätet den största spelformen med en omsättning på runt 420 miljarder kronor och cirka 1,5 miljoner spelare, enligt rapporten ”Internet poker - The real deal”.
Det kan vara en av anledningarna till varför det svenska företaget Mobilicom International har utvecklat ett pokerspel för mobiltelefoner.

Det nya med spelet är att det förenar pokerspel på mobiltelefonen med spel på internet. Tekniken består av en java-applikation, en gprs-manager som omvandlar signalen till ett internetkompatibelt format och en unix-server som själva huvudprogrammet ligger på.
Företaget erbjuder även en analyserbar databas över globalt pokerspelande.
Tanken från Mobilico är att programmet ska
integreras med spelbolagens befintliga pokerspel. Spelet måste anpassas individu- ellt efter vilka plattformar det används på.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons