Annons

Horizon lineSvensk storfilm – helt renons på mening

Allison Williams och Alexander Dreymon.
Allison Williams och Alexander Dreymon. Foto: SF Studios

Mikael Marcimains ”Horizon line” lämnar tittaren med en molande känsla av att ha slösat bort tid som aldrig går att få tillbaka. Varför han tackat ja till att regissera detta är svårt att begripa.

Under strecket
Publicerad

Besvärligt läge för Allison Williams som vi känner igen från ”Girls”.

Foto: SF Studios

Sara (Allison Williams från ”Girls” och ”Get out”) är inte bara otroligt vacker. Hon har också ett välbetalt jobb som varumärkesstrateg i London. Men hon längtar ofta tillbaka till Mauritius, den underbara tropiska ön som hon bodde på tills nyligen. Där hade hon en relation med Jackson (Alexander Dreymon), som inte bara är otroligt snygg utan även dykinstruktör. När Sara blir bjuden på en gemensam bekants bröllop på ön återvänder hon, och letar reda på Jackson. De hamnar i säng, vilket ställer till det. Sara försover sig och missar dagens enda färja till grannön där bröllopet ska hållas. Som tur är går det att åka enmotorigt flygplan dit också. Även Jackson blir tvungen att åka med detta flygplan – pinsamt, eftersom de inte vet vad de ska prata om dagen efter. När piloten får en hjärtattack över öppet hav tvingas paret börja samarbeta och klara sig själva på 3 000 meters höjd. Men både gps:en och autopiloten har gått sönder! Och bränsletanken läcker! Åh nej!

Ja, vad ska man säga om ”Horizon line”, förutom att det är en kostnadseffektiv och insmickrande actionthriller om risktagande som undviker att ta några som helst risker? Kanske att det är SF Studios första film inom ramen för bolagets nya satsning på att producera engelskspråkiga filmer för en internationell marknad, med nordiska filmskapare bakom kameran och/eller med nordiskt ursprungsmaterial som grund.

Annons
Annons
Annons