Svensk skidskytteskräll

Svenska skidskytteherrarna slog till med besked i tyska Oberhof och tog första världscupsegern i stafett sedan 1993. - Jätteroligt och överraskande, även om man egentligen visste att de är så här bra, säger förra skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg till SvD.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det stora målet är OS i Turin om ett år. Men redan nu visar de svenska skidskyttarna guldform. Hjältarna i går hette David Ekholm, Björn Ferry. Mattias Nilsson och Carl-Johan Bergman. De var lika snabba i skidspåret som de var pricksäkra vid skjutbanan och vann före Tyskland och Ryssland - segermarginalen var hela 35,4 sekunder.
Den som hade en minst lyckad dag var startmannen David Ekholm som växlade som tolva, en och en halv minut efter täten. Men sedan handlade det om en svensk uppåkning av sällan skådat slag. Både Björn Ferry och Mattias Nilsson sköt fullt och åkte snabbast på sina sträckor. Och Carl-Johan Bergman kunde därför gå ut på sista sträckan med en ledning på 21 sekunder - ett försprång som Sveriges starkaste kort tog väl vara på.
Glädjen var stor när Bergman ohotad gick i mål.

– Det var Magdaklass på det här. Lika stort som när hon tog sina VM-guld, sade förbundskaptenen Staffan Eklund till TT.
Själv följde landets genom tiderna bästa skidskytt loppet framför teven. Och Magdalena Forsberg
sparade inte på berömmet.

Annons
Annons
Annons