Annons
X
Annons
X

Svensk man hittad död på Roskildefestivalen

En 20-årig svensk man avled natten till måndagen på Roskildefestivalen i Danmark. Mannen dog på grund av narkotika, enligt polisen.

Det var vid klockan halv två natten till måndagen som några av 20-åringens kompisar tog kontakt med vårdpersonal på festivalområdet. Han hade börjat må dåligt på campingen. Ambulans kallades till platsen och mannen fördes till sjukhus. Men det var dock för sent. Hans liv gick inte att rädda.

– Det är ett tragiskt dödsfall, som har orsakats på grund av narkotika, säger Lene Madsen, informatör vid Midt- och Vestsjällands polis, till SvD.se.

Enligt polisen har mannen sannolikt dött av en överdos, men i nuläget kan man inte säga vilken drog han har tagit. Festivalledningen gick tidigare under dagen ut och meddelade att det finns misstankar om att ”orena” droger är i omlopp på området.

Annons
X

– Det stämmer att vi har sådana misstankar. Men det är misstankar, och inte fakta som vi kan bekräfta, säger Lene Madsen.

Vad menas med ”orena” droger?

– Det förekommer att personer blandar ut drogerna med olika preparat, vilket gör att de blir särskilt farliga.

Roskildefestivalen börjar först på torsdag, men campingen öppnade i helgen. Under natten till måndag fördes ytterligare tre personer till sjukhus. Dessa ska dock, enligt polisen, inte ha någon koppling till dödsfallet.

Den 20-årige mannens anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X