Svensk koll ska hindra finsk pinne

Halva finska laget som i kväll ställs mot Sverige i EM spelar i allsvenskan. Det gör att Sverige har bra koll på sina motståndare. “Jag tycker och tror att vi ska vinna sju–åtta gånger av tio”, säger Sveriges “spion” Richard Holmberg.

Under strecket
Publicerad
Annons

Accrington
Finskorna förlorade öppningsmatchen med 3–2 efter mål av England på övertid. Finland har bara slagit Sverige en enda gång tidigare – 1976 – men bör göra det igen i kväll för att ha en chans att gå vidare till semifinal.

– All respekt för Finland men vi går för seger. Det finns ingen risk för underskattning från vår sida för vi vet att alla lag i gruppen kan slå varandra, säger förbundskaptenen Marika Domanski Lyfors.
I matchen mot Danmark öppnade svenskorna starkt och efter 20 minuter hade Hanna Ljungberg gjort 1–0. Sedan tappade de spelet när danskorna kvitterade och fann det aldrig igen.
– Vi började bra men efter deras mål tappade vi pressen blev alldeles för långa. Vi måste våga stå upp mer, vara aggressiva och pressa hårt så att vi får fler alternativ när vi vinner bollen, säger mittbacken Hanna Marklund.
Enligt Richard Holmberg har Finland inte direkt ett snabb lag och deras svagheter finns framför allt på kanterna. Centrallinjen med Sanna Valkonen, Anne Mäkinen och Laura Kalmari är nyckelspelarna som måste lyckas.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons