Svensk kan få ”världens bästa jobb”

Ansökningstiden till det som turistmyndigheten i australiska Queensland kallar världens bästa jobb har gått ut. Av nästan 35 000 ansökningar har 50 valts ut att gå vidare. En av dessa kom från svenske Felippe Mela.

Under strecket
Publicerad
Annons

”Världens bästa jobb” går ut på att marknadsföra en paradisö i Stora barriärrevet i sex månader och få 96 000 dollar för ”besväret”. Jobbet har fått stor uppmärksamhet världen runt och ansökningsbreven formligen vällde in. Av ungefär 35 000 personer har nu 50 sållats ut. Av dessa kommer 11 röstas vidare till nästa steg.

För att ha en chans att få jobbet skulle man visa upp sig själv med en film och kreativiteten har verkligen flödat. Av kandidaterna som går att rösta på via en webbsida som turistmyndigheten i Queensland har lagt upp särskiljer sig flera stycken. En kanadensare har satt upp en musikal tillsammans med ett par dussin körande kamrater på en snöig gata, en australier har visat upp sina bästa tillgångar iklädd en string-kalsong och svenske Felippe Mela har valt att köra på en Obama-inspirerad kampanj med slagord som ”hope” och ”change we can believe in”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons