Annons
X
Annons
X

Svensk jämförs med bussbombare

Den svensk som misstänks för någon form av terrorbrott på Cypern sitter kvar i häktet ytterligare en vecka.

Cyperns justitieminister ser likheter mellan mannen och självmordsbombaren i Bulgarien.

Av Reuters, TT
(uppdaterad)

24-åringen är svensk medborgare och har libanesiska rötter, och sitter fortsatt häktad i ytterligare sju dagar, meddelar den cypriotiska polisens presstalesperson Andreas Angelides till TT.

Myndigheterna uppger att de utreder tio olika brottsanklagelser mot svensken, som nu varit frihetsberövad sedan den 7 juli. Enligt källor på plats under häktningsförhandlingen, som skedde bakom stängda dörrar, är han misstänkt för spionage och förberedelse till brott, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Israels premiärminister Benjamin Netanyahu pekade tidigt ut Hizbollah och Iran som de skyldiga bakom såväl den misstänkte svensken på Cypern, som den självmordsbombare som i förra veckan dödade fem israeliska turister och en bulgar på en buss i Bulgarien. Netanyahu upprepade anklagelserna i en intervju med Fox News på söndagen, där han sade sig ha bergsäkra uppgifter om sambandet.

  Annons
  X

  På måndagen gick även Cyperns justitieminister Loucas Louca ut och talade om likheter mellan svensken och självmordsbombaren i Bulgarien.

  Den cypriotiska polisen är i övrigt fortfarande mycket förtegen om den häktade svensken.

  Stockholm/Nicosia TT-Reuters

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X