X
Annons
X

Svensk hjälporganisation: ”Plundring och instabilitet”

Hjälporganisationen Hoppets stjärna har flera projekt i Haiti och ansvarar för mer än 6 000 barn i det redan hårt drabbade området. Fortfarande saknar man flera av organisationens medarbetare på plats. ”Plundringen har redan börjat och vi befarar våldsamheter”, säger organisationens insamlingschef till SvD.se

Hjälporganisationen Hoppets stjärna har flera hjälpprojekt i Haiti – ett större barnhem och flera skolor som man driver med ansvar för sammanlagt 6 000 barn. Under natten och morgonen har man försökt att komma i kontakt med personal på plats som i huvudsak består av lokalanställda. En av två platsansvariga fick man tag på under eftermiddagen – hon berättar bland annat att ett av Haitis mest populära shoppingcenter har kollapsat och att flera männsikor befaras ha omkommit i rasmassorna.

– Inte heller på vårt huvudkontor svarar någon men det ska ha gått ett jordskred från bergen ned till Petionville där kontoret ligger så det ser inte bra ut, säger Maria Presson, insamlingsledare på Hoppets stjärna till SvD.se.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X