Annons

Svensk Handel kräver att staten griper in

Nästa tisdag upphör Panaxias verksamhet helt och hållet. Sista hämtningen av kontanter sker på måndag. Svensk Handels vd Dag Klackenberg vill att staten tar över Panaxia och driver verksamheten vidare under en övergångsperiod när butikerna hittar nya lösningar för sin kontanthantering.

Under strecket
Publicerad

Svensk Handel tror att nästa vecka kommer ställa till stora problem för 1000-tals handlare som inte kommer att få sin verksamhet att fungera. Panaxias verksamheten är under avveckling och sista hämtning av kontanter kommer att ske på måndag. I ett brev till finansmarknadsminister Peter Norman som skickats under onsdagen ställer vd Dag Klackenberg krav på att staten borde gå in och stötta under en övergångsperiod. Regeringen har hittills duckat i frågan men ett beslut måste tas den här veckan, anser han.

– När konkursförvaltaren inte längre kan driva konkursboet vidare uppstår ett nödläge, det här är en katastrofsituation och vi skulle vilja se att staten går in med någon slags garanti för konkursförvaltaren, säger han.

Annons
Annons
Annons