Svensk elbil från Hisingen får toppbetyg

Kraftpaketet Polestar 2 har 408 hästkrafter, 660 Newtonmeter och accelererar från 0 till 100 på 4,7 sekunder. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT (samtliga bilder)
Kraftpaketet Polestar 2 har 408 hästkrafter, 660 Newtonmeter och accelererar från 0 till 100 på 4,7 sekunder. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT (samtliga bilder) Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Polstjärnan från Hisingen är äntligen här. TT var med när de första provkörningarna av elbilen Polestar 2 gjordes i Göteborgstrakten. Och det svenska elbilsundret levde upp till de högt ställda förväntningarna.

Under strecket
Publicerad
Björn Larsson Rosvall/TT
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Björn Larsson Rosvall/TT
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Annons

Uteserveringen vid Gällstads outletområde är helt öde. Det passar bra för testförarens medhavda lunch. Här har jag uppsikt över bilen som står och vilar några meter framför mig på en nästan lika glest befolkad parkeringsplats. En Volvo V60 glider in och ut hoppar två vuxna och två barn. Pappan i familjen lyser upp – han har fått syn på ekipaget jag har kört hit. ”En Polestar!”, utbrister han och gör både en och två inspektionsrundor kring det elektriska miraklet. ”Pappa, kom nu, jag vill ha glass”, säger sonen och drar i sin fars shorts. Innan familjen går in genom outletporten vänder sig pappan om och kastar en längtansfull blick mot min testbil.

En illustration så god som någon av den nyfikenhet och förväntan som finns på den svenska elbilen från Hisingen. Visserligen har Polestar 2 tillverkats i Kina och bilmärket ägs av Volvo Cars och Geely, men visst finns det en hel del svensk krydda i det här laddbara fordonet som ska utmana Tesla om elbilstronen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons