X
Annons
X

Svenonius om krisen på Sös: ”Mycket allvarligt”

Stark kritik kommer från politiskt håll efter att SvD avslöjat hur Södersjukhuset i Stockholm struntat i flera varningar om en läkare som utreddes för våldtäktsförsök. Kvinnorna som larmade hängdes dessutom ut av en verksamhetschef.

– Det är bra att Södersjukhusets ledning är självkritiska, säger Irene Svenonius (M).

Läs mer om Tystnadskulturen på Södersjukhuset

Sju kvinnor larmade chefer på Södersjukhuset efter att SvD granskat ett fall där en manlig läkare anklagades för våldtäkt av en arbetskollega. Kvinnorna framförde ytterligare anklagelser och krävde åtgärder från ledningen. Men istället för att gå till botten med ärendet så lämnade verksamhetschefen för akuten, Urban Säfwenberg, ut kvinnornas namn till den utpekade läkaren.

– Jag ser mycket allvarligt på detta. Alla våra sjukhus har ett arbetsgivaransvar där misstankar om sexuella övergrepp alltid ska tas på största allvar. Det är bra att Södersjukhusets ledning är självkritiska i hanteringen av ärendet, säger Irene Svenonius (M), regionstyrelsens ordförande Region Stockholm.

Anmälare måste kunna lita på att deras uppgifter hanteras korrekt, säger regionstyrelsens ordförande Irene Svenonius (M).

Foto: Adam Wrafter, TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X