X
Annons
X
Debatt

”Svenaeus försöker göra metoo till tävling i förtryck”

Fredrik Svenaeus påståenden om metoo har liten förankring i verkligheten. Han verkar missa den kunskap som redan finns. Det skriver två professorer, två docenter och en doktor vid Södertörns högskola.

Fem professorer och docenter vid Södertörns högskola riktar skarp kritik mot filosofen Fredrik Svenaeus.
Fem professorer och docenter vid Södertörns högskola riktar skarp kritik mot filosofen Fredrik Svenaeus. Foto: Claudio Bresciani/TT

Fredrik Svenaeus efterlyser mer forskning och empirisk kartläggning av sexuella trakasserier och övergrepp. Det är självklart så att kunskapen om de kontextuella villkoren i olika branscher som formar kvinnors utsatthet på olika sätt ständigt behöver uppdateras. Det är dock problematiskt att Svenaeus tycks missa den kunskap som redan finns, till exempel den statistik som kontinuerligt förs av olika myndigheter och den forskning som systematiskt och under lång tid har bedrivits. Här skulle Svenaeus kunna få svar på flera av sina frågor. Det är också orättvist av honom att förvänta sig en vetenskaplig systematik från #metoo som rörelse. #metoo är just det: en rörelse, och inte en vetenskaplig studie.

Fem professorer och docenter vid Södertörns högskola riktar skarp kritik mot filosofen Fredrik Svenaeus.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X