”Tiden är så relativ. På ålderns höst kommer mycket minnen tillbaka, det är som en svallvåg som kommer över en när man går i parken och funderar”, säger Sven-Bertil Taube.
”Tiden är så relativ. På ålderns höst kommer mycket minnen tillbaka, det är som en svallvåg som kommer över en när man går i parken och funderar”, säger Sven-Bertil Taube. Foto: Staffan Löwstedt

Sven-Bertil Taube: ”Hade kunnat vara en bättre far”

”Vart tog det vägen, frågar man sig. Det gick så kvickt!” Den 83-årige Sven-Bertil Taube tänker tillbaka på livet under sina promenader. ”Det är som en svallvåg som kommer över en när man går i parken och funderar”, berättar den turnéaktuella artisten för SvD:s Jenny Damberg.

Publicerad

En bra låt, visa eller psalm, kan säga mer än tusentals ord om psykologiska mekanismer och tankestrategier. ”Ibland gör man rätt, ibland gör man fel, lev med det”, uppmanar Markus Krunegård. ”Blott en dag, ett ögonblick i sänder, vilken tröst, vad som än kommer på”, Lina Sandell. ”Vem har sagt att just du kom till världen, för att få solsken och lycka på färden”, frågade sig Evert Taube.

Sven-Bertil Taube lyckas låta både smäktande och uppfordrande när han framför ”Så länge skutan kan gå”, den som fadern refererade till som ”sin psalm”.