SvD:s testar semlor

Under strecket
Publicerad
Bananza
Ringvägen 36, Tel: 08-720 44 88
Pris: 30 kr
Snygg klassisk semla som ser hembakad ut. Grädden är fin, rikligt med god mandelmassa och en fluffig färsk bulle. En enig panel hyllar den här ­semlan.

Bananza Ringvägen 36, Tel: 08-720 44 88 Pris: 30 kr Snygg klassisk semla som ser hembakad ut. Grädden är fin, rikligt med god mandelmassa och en fluffig färsk bulle. En enig panel hyllar den här ­semlan.

Foto: KARIN GRIP
Älvsjö konditori och bageri
Johan Skyttes Väg 204, Tel: 08-647 18 99
Pris: 27 kr
En alldaglig och prydlig semla. Mandelmassan ­delar panelen och en del tycker att den har en bitter bismak. Bra grädde och fin bulle ger den lite över godkänt.

Älvsjö konditori och bageri Johan Skyttes Väg 204, Tel: 08-647 18 99 Pris: 27 kr En alldaglig och prydlig semla. Mandelmassan ­delar panelen och en del tycker att den har en bitter bismak. Bra grädde och fin bulle ger den lite över godkänt.

Foto: KARIN GRIP
NK Bröd
Hamngatan 18-20, Tel: 08-762 85 77
Pris: 39 kr
Stor bulle och generöst med grädde gör att den  ser oproportionerlig och hög ut. God grädde, fin mandelmassa men några upplever bullen som svampig.

NK Bröd Hamngatan 18-20, Tel: 08-762 85 77 Pris: 39 kr Stor bulle och generöst med grädde gör att den ser oproportionerlig och hög ut. God grädde, fin mandelmassa men några upplever bullen som svampig.

Foto: KARIN GRIP
Thelins konditori
Sankt Eriksgatan 43, Tel: 08-651 19 00
Pris: 29 kr
Vacker med mycket grädde. Kardemummasmaken är god på bullen som tyvärr är något torr. Mandelmassan får godkänt men upplevs av några som lite frän.

Thelins konditori Sankt Eriksgatan 43, Tel: 08-651 19 00 Pris: 29 kr Vacker med mycket grädde. Kardemummasmaken är god på bullen som tyvärr är något torr. Mandelmassan får godkänt men upplevs av några som lite frän.

Foto: KARIN GRIP
Vetekatten
Kungsgatan 55, Tel: 08-20 84 05
Pris: 29 kr
Här har vi en förhållandevis liten och blek skapelse. Grädden är god men vattnig ­enligt vissa. Slät mandelmassa med en viss smak av bitter­mandel.

Vetekatten Kungsgatan 55, Tel: 08-20 84 05 Pris: 29 kr Här har vi en förhållandevis liten och blek skapelse. Grädden är god men vattnig ­enligt vissa. Slät mandelmassa med en viss smak av bitter­mandel.

Foto: KARIN GRIP
Tössebageriet
Karlavägen 77, Tel: 08-662 24 30
Pris: 31 kr
Stor och vacker med god grädde. Söt mandelmassa med lite parfymerad bismak. Vanilj- och kardemumma­smakande bulle. Finare än god

Tössebageriet Karlavägen 77, Tel: 08-662 24 30 Pris: 31 kr Stor och vacker med god grädde. Söt mandelmassa med lite parfymerad bismak. Vanilj- och kardemumma­smakande bulle. Finare än god

Foto: KARIN GRIP
Liselottes  hembageri
Norrtullsgatan 11, Tel: 08-31 45 12
Pris: 27 kr
Stor hatt på blek bulle med mycket grädde. Här har man snålat med mandelmassan, som dock är god. En ordinär semla men inte så mycket mer.

Liselottes hembageri Norrtullsgatan 11, Tel: 08-31 45 12 Pris: 27 kr Stor hatt på blek bulle med mycket grädde. Här har man snålat med mandelmassan, som dock är god. En ordinär semla men inte så mycket mer.

Foto: KARIN GRIP
Xoko
Rörstrandsgatan 15, Tel: 08-31 84 87	
Pris 30 kr
Liten och fin semla. God mandelmassa men snålt tilltagen och trist grädde. Bullen är bra men någon upplever den som lite svampig.

Xoko Rörstrandsgatan 15, Tel: 08-31 84 87 Pris 30 kr Liten och fin semla. God mandelmassa men snålt tilltagen och trist grädde. Bullen är bra men någon upplever den som lite svampig.

Foto: KARIN GRIP
Valhallabageriet
Valhallavägen 174,   Tel: 08-662 97 63
Pris: 30 kr
Mörk och välgräddad. Intressant och snygg tycker vissa. Andra anser att den både ser ut och smakar bränt. Bittermandelsmak i mandelmassan. God grädde.

Valhallabageriet Valhallavägen 174, Tel: 08-662 97 63 Pris: 30 kr Mörk och välgräddad. Intressant och snygg tycker vissa. Andra anser att den både ser ut och smakar bränt. Bittermandelsmak i mandelmassan. God grädde.

Foto: KARIN GRIP
Gateau
Gallerian, Hamngatan   Tel: 08-545 118 33
Pris: 34 kr
Någon tycker det ser slarvigt ut när mandelmassan ­rinner över. En annan tycker det är lovande. Fin grädde men aningen torr bulle. God men  lite slätstruken.

Gateau Gallerian, Hamngatan Tel: 08-545 118 33 Pris: 34 kr Någon tycker det ser slarvigt ut när mandelmassan ­rinner över. En annan tycker det är lovande. Fin grädde men aningen torr bulle. God men lite slätstruken.

Foto: KARIN GRIP
Stinas hembageri
Frejgatan Tel: 08-33 35 37
Pris: 30 kr
Ser hembakad ut. Snygg. Snålt med mandelmassa som verkar uppblandad med ­annan nöt. Grädden är god men för mycket kardemummasmak på bullen.

Stinas hembageri Frejgatan Tel: 08-33 35 37 Pris: 30 kr Ser hembakad ut. Snygg. Snålt med mandelmassa som verkar uppblandad med ­annan nöt. Grädden är god men för mycket kardemummasmak på bullen.

Foto: KARIN GRIP
Per Olssons Choklad  och Konditori
Heleneborgsgatan 19 Tel: 08- 668 10 11 
Pris: 30 kr
Mellanstor och vacker med mycket grädde. Bullen som känns grövre är god. Mandelmassan är lite sockerknaprig och har en viss bismak.

Per Olssons Choklad och Konditori Heleneborgsgatan 19 Tel: 08- 668 10 11 Pris: 30 kr Mellanstor och vacker med mycket grädde. Bullen som känns grövre är god. Mandelmassan är lite sockerknaprig och har en viss bismak.

Foto: KARIN GRIP
Bageri  Kejsarkronan
Norrtullsgatan 19   Tel: 08-30 88 25
Pris: 23 kr
Ser fabriksgjord ut. Mandelmassan har smak av bittermandel men bullen är god om än aningen torr. Det här är ingen semla som faller panelen  i smaken.

Bageri Kejsarkronan Norrtullsgatan 19 Tel: 08-30 88 25 Pris: 23 kr Ser fabriksgjord ut. Mandelmassan har smak av bittermandel men bullen är god om än aningen torr. Det här är ingen semla som faller panelen i smaken.

Foto: KARIN GRIP
Petite France
John Ericssonsgatan 6 Tel: 08-618 28 00
Pris: 29 kr
Söt minisemla i bakform. Bullen är god men hela semlan är för söt. Både mandelmassa och grädde är rinninga. Lite för annorlunda som helhet.

Petite France John Ericssonsgatan 6 Tel: 08-618 28 00 Pris: 29 kr Söt minisemla i bakform. Bullen är god men hela semlan är för söt. Både mandelmassa och grädde är rinninga. Lite för annorlunda som helhet.

Foto: KARIN GRIP
Annons
Bananza
Ringvägen 36, Tel: 08-720 44 88
Pris: 30 kr
Snygg klassisk semla som ser hembakad ut. Grädden är fin, rikligt med god mandelmassa och en fluffig färsk bulle. En enig panel hyllar den här ­semlan.

Bananza Ringvägen 36, Tel: 08-720 44 88 Pris: 30 kr Snygg klassisk semla som ser hembakad ut. Grädden är fin, rikligt med god mandelmassa och en fluffig färsk bulle. En enig panel hyllar den här ­semlan.

Foto: KARIN GRIP
Älvsjö konditori och bageri
Johan Skyttes Väg 204, Tel: 08-647 18 99
Pris: 27 kr
En alldaglig och prydlig semla. Mandelmassan ­delar panelen och en del tycker att den har en bitter bismak. Bra grädde och fin bulle ger den lite över godkänt.

Älvsjö konditori och bageri Johan Skyttes Väg 204, Tel: 08-647 18 99 Pris: 27 kr En alldaglig och prydlig semla. Mandelmassan ­delar panelen och en del tycker att den har en bitter bismak. Bra grädde och fin bulle ger den lite över godkänt.

Foto: KARIN GRIP
NK Bröd
Hamngatan 18-20, Tel: 08-762 85 77
Pris: 39 kr
Stor bulle och generöst med grädde gör att den  ser oproportionerlig och hög ut. God grädde, fin mandelmassa men några upplever bullen som svampig.

NK Bröd Hamngatan 18-20, Tel: 08-762 85 77 Pris: 39 kr Stor bulle och generöst med grädde gör att den ser oproportionerlig och hög ut. God grädde, fin mandelmassa men några upplever bullen som svampig.

Foto: KARIN GRIP
Thelins konditori
Sankt Eriksgatan 43, Tel: 08-651 19 00
Pris: 29 kr
Vacker med mycket grädde. Kardemummasmaken är god på bullen som tyvärr är något torr. Mandelmassan får godkänt men upplevs av några som lite frän.

Thelins konditori Sankt Eriksgatan 43, Tel: 08-651 19 00 Pris: 29 kr Vacker med mycket grädde. Kardemummasmaken är god på bullen som tyvärr är något torr. Mandelmassan får godkänt men upplevs av några som lite frän.

Foto: KARIN GRIP
Bananza Ringvägen 36, Tel: 08-720 44 88 Pris: 30 kr Snygg klassisk semla som ser hembakad ut. Grädden är fin, rikligt med god mandelmassa och en fluffig färsk bulle. En enig panel hyllar den här ­semlan. Foto: KARIN GRIP
Älvsjö konditori och bageri Johan Skyttes Väg 204, Tel: 08-647 18 99 Pris: 27 kr En alldaglig och prydlig semla. Mandelmassan ­delar panelen och en del tycker att den har en bitter bismak. Bra grädde och fin bulle ger den lite över godkänt. Foto: KARIN GRIP
NK Bröd Hamngatan 18-20, Tel: 08-762 85 77 Pris: 39 kr Stor bulle och generöst med grädde gör att den ser oproportionerlig och hög ut. God grädde, fin mandelmassa men några upplever bullen som svampig. Foto: KARIN GRIP
Thelins konditori Sankt Eriksgatan 43, Tel: 08-651 19 00 Pris: 29 kr Vacker med mycket grädde. Kardemummasmaken är god på bullen som tyvärr är något torr. Mandelmassan får godkänt men upplevs av några som lite frän. Foto: KARIN GRIP
Annons
Annons
Vetekatten
Kungsgatan 55, Tel: 08-20 84 05
Pris: 29 kr
Här har vi en förhållandevis liten och blek skapelse. Grädden är god men vattnig ­enligt vissa. Slät mandelmassa med en viss smak av bitter­mandel.

Vetekatten Kungsgatan 55, Tel: 08-20 84 05 Pris: 29 kr Här har vi en förhållandevis liten och blek skapelse. Grädden är god men vattnig ­enligt vissa. Slät mandelmassa med en viss smak av bitter­mandel.

Foto: KARIN GRIP
Tössebageriet
Karlavägen 77, Tel: 08-662 24 30
Pris: 31 kr
Stor och vacker med god grädde. Söt mandelmassa med lite parfymerad bismak. Vanilj- och kardemumma­smakande bulle. Finare än god

Tössebageriet Karlavägen 77, Tel: 08-662 24 30 Pris: 31 kr Stor och vacker med god grädde. Söt mandelmassa med lite parfymerad bismak. Vanilj- och kardemumma­smakande bulle. Finare än god

Foto: KARIN GRIP
Liselottes  hembageri
Norrtullsgatan 11, Tel: 08-31 45 12
Pris: 27 kr
Stor hatt på blek bulle med mycket grädde. Här har man snålat med mandelmassan, som dock är god. En ordinär semla men inte så mycket mer.

Liselottes hembageri Norrtullsgatan 11, Tel: 08-31 45 12 Pris: 27 kr Stor hatt på blek bulle med mycket grädde. Här har man snålat med mandelmassan, som dock är god. En ordinär semla men inte så mycket mer.

Foto: KARIN GRIP
Xoko
Rörstrandsgatan 15, Tel: 08-31 84 87	
Pris 30 kr
Liten och fin semla. God mandelmassa men snålt tilltagen och trist grädde. Bullen är bra men någon upplever den som lite svampig.

Xoko Rörstrandsgatan 15, Tel: 08-31 84 87 Pris 30 kr Liten och fin semla. God mandelmassa men snålt tilltagen och trist grädde. Bullen är bra men någon upplever den som lite svampig.

Foto: KARIN GRIP
Valhallabageriet
Valhallavägen 174,   Tel: 08-662 97 63
Pris: 30 kr
Mörk och välgräddad. Intressant och snygg tycker vissa. Andra anser att den både ser ut och smakar bränt. Bittermandelsmak i mandelmassan. God grädde.

Valhallabageriet Valhallavägen 174, Tel: 08-662 97 63 Pris: 30 kr Mörk och välgräddad. Intressant och snygg tycker vissa. Andra anser att den både ser ut och smakar bränt. Bittermandelsmak i mandelmassan. God grädde.

Foto: KARIN GRIP
Gateau
Gallerian, Hamngatan   Tel: 08-545 118 33
Pris: 34 kr
Någon tycker det ser slarvigt ut när mandelmassan ­rinner över. En annan tycker det är lovande. Fin grädde men aningen torr bulle. God men  lite slätstruken.

Gateau Gallerian, Hamngatan Tel: 08-545 118 33 Pris: 34 kr Någon tycker det ser slarvigt ut när mandelmassan ­rinner över. En annan tycker det är lovande. Fin grädde men aningen torr bulle. God men lite slätstruken.

Foto: KARIN GRIP
Vetekatten Kungsgatan 55, Tel: 08-20 84 05 Pris: 29 kr Här har vi en förhållandevis liten och blek skapelse. Grädden är god men vattnig ­enligt vissa. Slät mandelmassa med en viss smak av bitter­mandel. Foto: KARIN GRIP
Tössebageriet Karlavägen 77, Tel: 08-662 24 30 Pris: 31 kr Stor och vacker med god grädde. Söt mandelmassa med lite parfymerad bismak. Vanilj- och kardemumma­smakande bulle. Finare än god Foto: KARIN GRIP
Liselottes hembageri Norrtullsgatan 11, Tel: 08-31 45 12 Pris: 27 kr Stor hatt på blek bulle med mycket grädde. Här har man snålat med mandelmassan, som dock är god. En ordinär semla men inte så mycket mer. Foto: KARIN GRIP
Xoko Rörstrandsgatan 15, Tel: 08-31 84 87 Pris 30 kr Liten och fin semla. God mandelmassa men snålt tilltagen och trist grädde. Bullen är bra men någon upplever den som lite svampig. Foto: KARIN GRIP
Valhallabageriet Valhallavägen 174, Tel: 08-662 97 63 Pris: 30 kr Mörk och välgräddad. Intressant och snygg tycker vissa. Andra anser att den både ser ut och smakar bränt. Bittermandelsmak i mandelmassan. God grädde. Foto: KARIN GRIP
Gateau Gallerian, Hamngatan Tel: 08-545 118 33 Pris: 34 kr Någon tycker det ser slarvigt ut när mandelmassan ­rinner över. En annan tycker det är lovande. Fin grädde men aningen torr bulle. God men lite slätstruken. Foto: KARIN GRIP
Annons
Annons
Stinas hembageri
Frejgatan Tel: 08-33 35 37
Pris: 30 kr
Ser hembakad ut. Snygg. Snålt med mandelmassa som verkar uppblandad med ­annan nöt. Grädden är god men för mycket kardemummasmak på bullen.

Stinas hembageri Frejgatan Tel: 08-33 35 37 Pris: 30 kr Ser hembakad ut. Snygg. Snålt med mandelmassa som verkar uppblandad med ­annan nöt. Grädden är god men för mycket kardemummasmak på bullen.

Foto: KARIN GRIP
Per Olssons Choklad  och Konditori
Heleneborgsgatan 19 Tel: 08- 668 10 11 
Pris: 30 kr
Mellanstor och vacker med mycket grädde. Bullen som känns grövre är god. Mandelmassan är lite sockerknaprig och har en viss bismak.

Per Olssons Choklad och Konditori Heleneborgsgatan 19 Tel: 08- 668 10 11 Pris: 30 kr Mellanstor och vacker med mycket grädde. Bullen som känns grövre är god. Mandelmassan är lite sockerknaprig och har en viss bismak.

Foto: KARIN GRIP
Bageri  Kejsarkronan
Norrtullsgatan 19   Tel: 08-30 88 25
Pris: 23 kr
Ser fabriksgjord ut. Mandelmassan har smak av bittermandel men bullen är god om än aningen torr. Det här är ingen semla som faller panelen  i smaken.

Bageri Kejsarkronan Norrtullsgatan 19 Tel: 08-30 88 25 Pris: 23 kr Ser fabriksgjord ut. Mandelmassan har smak av bittermandel men bullen är god om än aningen torr. Det här är ingen semla som faller panelen i smaken.

Foto: KARIN GRIP
Petite France
John Ericssonsgatan 6 Tel: 08-618 28 00
Pris: 29 kr
Söt minisemla i bakform. Bullen är god men hela semlan är för söt. Både mandelmassa och grädde är rinninga. Lite för annorlunda som helhet.

Petite France John Ericssonsgatan 6 Tel: 08-618 28 00 Pris: 29 kr Söt minisemla i bakform. Bullen är god men hela semlan är för söt. Både mandelmassa och grädde är rinninga. Lite för annorlunda som helhet.

Foto: KARIN GRIP
Stinas hembageri Frejgatan Tel: 08-33 35 37 Pris: 30 kr Ser hembakad ut. Snygg. Snålt med mandelmassa som verkar uppblandad med ­annan nöt. Grädden är god men för mycket kardemummasmak på bullen. Foto: KARIN GRIP
Per Olssons Choklad och Konditori Heleneborgsgatan 19 Tel: 08- 668 10 11 Pris: 30 kr Mellanstor och vacker med mycket grädde. Bullen som känns grövre är god. Mandelmassan är lite sockerknaprig och har en viss bismak. Foto: KARIN GRIP
Bageri Kejsarkronan Norrtullsgatan 19 Tel: 08-30 88 25 Pris: 23 kr Ser fabriksgjord ut. Mandelmassan har smak av bittermandel men bullen är god om än aningen torr. Det här är ingen semla som faller panelen i smaken. Foto: KARIN GRIP
Petite France John Ericssonsgatan 6 Tel: 08-618 28 00 Pris: 29 kr Söt minisemla i bakform. Bullen är god men hela semlan är för söt. Både mandelmassa och grädde är rinninga. Lite för annorlunda som helhet. Foto: KARIN GRIP
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons